PÅ BESØG HOS VOGNMANDSFORRETNINGEN HANS E. NIELSEN APS

FAMILIEFORØGELSE GAV POTE

FAMILIE-FORØGELSE GAV POTE

Med det lille Warrior 600 sortereanlæg fra Powerscreen har Vognmandsforretningen Hans. E. Nielsen ApS fået et nyt, stærkt familiemedlem. Dét, der tidligere tog flere dage, bliver nu klaret på få timer.

01.07.2023 skiftede Warrior 600 navn til Titan 600

“For andre kan det måske virke som overkill, at vi har investeret i sådan et moderne sortereanlæg, men for os giver det god mening. Målt i størrelse er anlægget meget mindre end dét, vi havde i forvejen, men langt mere effektivt”.

Maskinen, som Peter L. Nielsen taler begejstret om, er den mørkegrønne Powerscreen Warrior 600, som han og datteren Louise købte sidste forår. Sammen har de Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen og Køge Container Service ApS.

koege-container-warrior-600

Den solide Powerscreen Warrior 600 passer perfekt på en lille plads.

Siden den lille Warrior 600 trillede ind på pladsen, er den blevet et kæmpe aktiv for både firmaet og lokalområdets anlægsentreprenører.

Tredje generation ved rattet
Vognmandsforretningen var i mange år dét, der fyldte mest. Grundlægger, Hans E. Nielsen, satte nøglen i tændingen i 1964, men i 1991 var det sønnen, Peter L. Nielsen, der bogstaveligt talt overtog rattet og omdannede Køge-firmaet til et anpartsselskab.

koege-container-aksel-benzin

På kontoret har Louise og hunden Walther overblikket over alle chauffører og lastbiler, der kommer ind på pladsen.

I dag er det tredje generation, nemlig Peters datter Louise L. Nielsen, som styrer slagets gang og får chauffører, biler og containere til at makke ret. Altid sammen med kontorets overhoved, Walther – Peters 90 kilo tunge Grand Danois.

Når affald bliver guld værd
Køge Container Service kører Sjælland tyndt for at afhente containere med byggeaffald og leverer også masser af grus, sten og jord. Råstofferne producerer Louise og hendes folk selv og sælger gennem Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen. Og det er her, at Warrior 600 sortereanlægget kommer ind i billedet.

Jeg kunne se stor gevinst i det – både for miljøet og vores egen forretning.

- Peter L. Nielsen

“Da jeg overtog vognmandsfirmaet fra min far, havde han allerede investeret i en plads, hvor han nedknuste og sorterede byggeaffald. Da jeg senere overtog pladsen, besluttede jeg mig for at lave en bedre sortering af affaldet. Jeg kunne se stor gevinst i det – både for miljøet og vores egen forretning. Jeg ringede til Aksel Benzin A/S, og Claus Benzin hjalp mig med at skaffe et brugt sortereanlæg. Og vupti, så kunne vi producere varer til byggebranchen ud af det affald, de selv havde afleveret hos os”, fortæller Peter L. Nielsen.

koege-aksel-benzin-warrior-600

På pladsen i Køge bliver der sorteret jord, beton, træ og plast på det lille, robuste Warrior 600-sortereanlæg.

Områdets andre vognmænd, anlægsfolk og håndværkere har gennem årene været flittige gæster på vægten og tippet rigtig mange tons jord og byggeaffald af hos Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen. Her bliver jord, beton, træ og plast først grovsorteret, inden den kun 12 tons tunge Warrior 600 tager over.

Men med Warrior 600, som er en rystesorter, kan vi producere tre gange så effektivt.

- Peter L. Nielsen

“Vi bruger blandt andet det nye anlæg til at harpe jord, så vi kan producere ren og fin muld. Derudover sorterer vi brokker og ryster jorden af haveaffald. Der er ingen grænser for maskinen. Det gamle anlæg var en rundsigte, som havde svært ved at trække rundt, når materialerne var våde. Men med Warrior 600, som er en rystesorter, kan vi producere meget mere effektivt”, understreger Peter L. Nielsen.

koege-case-powerscreen-aksel-benzin

Selvom størrelsen på Powerscreen Warrior 600 er beskeden, har anlægget faktisk en fødekasse på hele tre m3.

Flere dage blev til få timer
Warrior 600 har en kapacitet på op til 280 tons i timen. Bælteundervognen gør det nemt og hurtigt at flytte anlægget rundt på miljøpladsen. Ting, der tidligere tog én mand flere dage, kan nu gøres på få timer.

Det solide anlæg passer virkelig perfekt til vores lille plads.

- Peter L. Nielsen

“Nu har vi en maskine, som kan klare vores opgaver tre gange så hurtigt. Den har endda højere kapacitet, end vi kan udnytte her og nu, men det betyder bare, at vi har bedre tid til andre ting. Warrior 600 er på ingen måde overkill for os, selv om vi ikke er en stor spiller på markedet. Det kompakte anlæg passer virkelig perfekt til vores lille plads”, siger Peter L. Nielsen.


FAKTA

VOGNMANDSFORRETNINGEN HANS E. NIELSEN APS
• Etableret i 1964 af Hans E. Nielsen
• Ledes af Louise L. Nielsen i tredje generation
• Har 11 medarbejdere
• Har 8 lastbiler, ca. 200 containere og 8 entreprenørmaskiner
• Modtager bygge-, anlægs- og haveaffald
• Vognmandkørsel med bl.a. grus, sten og jord
• Producerer selv råstoffer
• Bruger et Powerscreen Warrior 600 sortereanlæg
• Ligger i Køge